понедељак, 16. септембар 2013.

"VEČERNJE NOVOSTI" U "TRAGANJU ZA ISTINOM"


U petak 13. septembra o.g., naš cenjeni dnevni list objavio članak o problemu izgradnje petlje "Petlovo brdo"


U nameri da pomognemo ovim dobronamernim novinskim delatnicima, danas smo uputili pismo redakciji, sledećeg sadržaja:

Udruženja građana "Zeleno naselje - Petlovo brdo"

Kontakt-osobe našeg Udruženja:
predsednik UO Udruženja Vladimir Marković, mob. 060-4444-332
zamenik predsednika dr Nebojša Popović mob. 063-220-790

Poštovana redakcijo,
U petak 13. septembra o.g. objavili ste u štampanom izdanju vaših cenjenih novina, na 24. strani, tekst pod naslovom "Zbog petlje moguće i plaćanje penala".
Za nas, koji smo jedna od strana u rešavanju ovog problema, ovaj članak je bio izuzetno zanimljiv. Prvo, što smo pomislili da se članak nalazi u rubrici "Iz naše istorije". Naime, u članku, objavljenom 13.septembra o.g., prenosite informaciju iz "Puteva Srbije" da je ovo JP pokrenulo proceduru "za izbor izvođača radova i u toku je razmatranje ponuda" U istom članku navodite da je žalba koju je naše Udruženje uputilo Evropskoj investicionoj banci (EIB) onemogućilo realizaciju ovog projekta.
Pre, gotovo dva meseca, 18. jula o.g., na inicijativu JP "Puteva Srbije", u njihovim prostorijama, održan je sastanak u vezi sa problemom petlje "Petlovo brdo". Sastanku su prisustvovali predstavnici JP "Puteva Srbije", Udruženja građana sa Petlovog brda, relevantnih gradskih i republičkih ustanova. Sastanku je prisustvovala i narodni poslanik g-đa Milica Vojić-Marković, u svojstvu predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine RS. Na ovom sastanku, zvanični predstavnici JP obavestili su prisutne da je izbor izvođača radova izvršen - izabrani izvođač je "Strabag" i (slavodobitno) objavili da je i EIB dala konačnu saglasnost na izbor izvođača radova.
Dakle, na vama je, kao profesionalcima obdarenim istraživačkim duhom, da utvrdite u kojoj prilici su JP "Putevi Srbije" saopštavali istinite informacije - na sastanku 18. jula ili za vaš članak od 13. septembra.
Da bi vam pomogli na vašem "putu ka istini", podsetili bi vas da je uobičajeni put ka objektivnom izveštavanju, konsultovanje svih strana uključenih u rešavanje nekog problema. Igrom slučaja, s obzirom da smo u neposrednoj pisanoj i usmenoj komunikaciji sa EIB, kao i u neformalnoj komunikaciji sa delatnicima "Strabaga" na terenu, raspolažemo sa validnim informacijama, koje redovno objavljujemo na našem blogu
S obzirom na naše bogato iskustvo u medijskoj borbi za očuvanje "zaštitne šume" našeg naselja, jasna nam je svrha vašeg članaka - prikazivanje Udruženja, kao skupa beslovesnih građana, nesposobnih da sagledaju opštu dobrobit, a koji svojim ponašanjem nanose (materijalnu) štetu najplemenitijim državnim interesima koje sprovodi, u ovom slučaju JP "Putevi Srbije", poznati kao moralni bastion i sinonim za humano i altruističko ponašanje. Naravno, i da građane prikažete kao grupu izdajnika, koja se obraća "stranim faktorima" za pomoć u sprečavanju realizacije razvojnih planova naših državnih delatnika.
U dosadašnjem našem postojanju (od aprila 2012.g.) i celokupnom delovanju, Udruženje je dokazani kočničar razvoja - ali organizovanog kriminala, na svim nivoima.
Nemamo iluzije da ćete nas, kao predstavnike druge strane u razrešavanju problema,kontaktirati.
Srdačan pozdrav
zamenik predsednika Udruzenja
Nebojsa Popovic

1 коментар:

  1. Могу да кажем да сам згрожен спиновањем из медија. Трудите се да макар преко ФБ и мањих портала све више ширите истину.

    ОдговориИзбриши

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.