понедељак, 30. април 2012.

PRVOMAJSKI URANAK NA NAŠ NAČIN

Drage komšije, dragi Petlovčani. Sutra od 7.15 se okupljamo u dvorištu O.Š. Vladimir Rolović i konačno započinjemo posao koji je odavno trebao da bude obavljen.
ČISTIMO NAŠU LEPU I ZDRAVU (ZA NAS I NAŠU DECU) PARK-ŠUMU BORIĆI.
Dobili smo prvu rundu za njen spas, a sad treba da pokažemo koliko nam je u stvari bitna. Rasla je tu uz nas preko 40 godina tiho, a mi smo je zanemarivali iako nam je zbog nje život bar duplo kvalitetniji.
Ne dozvolimo da nas stigne stara Jevrejska kletva: "da bog da imao pa nemao". Ne čekajmo da je izgubimo da bi smo tek tada shvatili koliko nam je značila. Kako nas je branila od buke, prašine i izduvnih gasova sa Kružnog puta i Ibarske, kako nam je spuštala leti temperaturu za par stepeni, kako je od našeg naselja napravila "Mali Zlatibor".
Kome je 7.15 rano neka dođe pravo u u Boriće kad bude mogao. Napominjem da smo se sami organizovali tako da svako treba da ponese od alata šta ima. Makar kese ili džakove za smeće.
Dođite da se upoznamo i uradimo nešto korisno. Ako svako uradi onoliko koliko može nije daleko ni dan kada ćemo u Borićima imati i kljupe i ljuljaške a na čistinama preko potrebne terene za igru naše dece.

Нема коментара:

Постави коментар

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.