понедељак, 16. мај 2016.

НАЈНОВИЈИ "ГРАЂЕВИНСКИ ПОДУХВАТИ" НЕПОЗНАТИХ НЕИМАРА У НАШЕМ НАСЕЉУ


До нашег Удружења ове вечери је стигла следећа информација:

 
U petak u 14h pojavili su se kamioni i bageri.  Počeli su da krče šumu i da grade nelegalnu saobraćajnicu sa ciljem da se spoji slepa ulica tj. proširena pešačka staza (Nićifora Ninkovića kod broja 110 sa Kružnim putem). Uz istu proširenu stazu nalazi se i dečije igralište i parkiralište čije je rušenje započeto u petak i nastavljeno u ponedeljak.  Komunalna policija je pozvana, ali je ostala nezainteresovan za zahteve građana, posredno štiteći nelegalnu gradnju saobraćajnice. Izvođači radova nisu pokazali niti  jedan validan dokument da je dozvoljena gradnja niti postoji tabla ko je izvođač radova.
U istoj “ulici” tj. proširenoj pešačkoj stazi nalazi se klizište, postoji problem odvodnih voda, ne postoji trotoar niti može da se napravi isti jer su kuće odmah do puta. Odmah do staze se nalazi i dečije igralište (koje je gradila Opština Rakovica zajedno sa Zelenilom), tako da bi gradnja ove nelegalne saobraćajnice predstavljala ozbiljan problem za bezbednost dece.
Navedena pešaka staza koju pokušavaju da spoje sa Kružnim putem je finansirana od strane građana još 70-ih godina, dovožena je zemlja i pošumljavano je da bi se sprečilo klizište, dok se to sada sve ruši i pravi se put!!!
Nastavak nelegalne gradnje  "najavljen" je za utorak 17.05.2016. godine u 7h i 30m.  Građani će ponovo pokušati da spreče. Molimo za pomoć i podršku bilo kog tipa. Nadležne institucije su se oglušile o sve naše pozive i peticije!!!
За нас из Удружења као искусним борцима против бесправне градње, довољан је податак о времену почетка градње - "U petak u 14h pojavili su se kamioni i bageri...". Уобичајени почетак сваке бесправне градње.

 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.