петак, 20. мај 2016.

ПОСЛЕДЊЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПОКУШАЈУ
БЕСПРАВНЕ ИЗГРАДЊЕ УЛИЦЕ НА ПЕТЛОВОМ БРДУ

Од наших комшија, непосредно угрожених бесправном изградњом улице, замољени смо да објавимо следећу информацију:


Prethodnih dana pokušalo se sa nelegalnom izgradnjom saobraćajnice radi povezivanja Kružnog puta sa proširenom kolsko-pešačkom stazom. Ova staza se nalazi na klizištu, tik uz zgrade i dečije igralište u ulici Nićifora Ninkovića kod broja 110.

Nelegalni radovi su trenutno stopirani, a imamo informaciju da su na teren izlazili Gradski komunalni inspektori, Saobraćajni inspektori, a očekuje se izlazak i Građevinskih inspektora ovih dana. Takođe dobili smo i potvrdu iz više gradskih sekretarijata i direkcija da dozvola za gradnju ne postoji. Od kada su stopirani radovi, Opština Rakovica nam nije dala nikakve informacije o navedenom slučaju niti kada će i da li će neko sanirati štetu.

Treba napomenuti da su građani ogorčeni jer se već više od 40 godina bore da dovedu nadležne da saniraju klizište uz ovu proširenu kolsko-pešačku stazu (za koju su 1975. sami donirali sredsva za asfaltiranje). Građani su tokom godina sami donosili zemlju i nasipali je u rupu pored puta kako okolne zgrade ne bi "otklizale". Takođe Gradska čistoća tu “ulicu” ne pere jer ta “ulica” ne postoji (što se vidi i na sajtu Geoportala). Pitamo se kako to sada može da postane "vrlo važna saobraćajnica"? Sa te kolsko-pešačke staze ljudi direktno ulaze u zgrade . Ne postoji trotoar. Kako je moguće da neko hoće da napravi saobraćajnicu iz koje će se direktno ulaziti u stan? Zašto neko želi da razruši dečje igralište koje je pre samo par godina tu napravljeno ?

Na kraju se pitamo ko je za sve to odgovoran i ko će da sanira napravljenu štetu?
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.