среда, 20. март 2013.

ПОЗИВ НА МИРНО ПРОТЕСТНО ОКУПЉАЊЕ

Поштоване комшије, грађани Петловог брда
У току је завршни чин нестанка парк шуме „Борићи“, засађене између нашег насеља и Кружног и Ибарског пута. Шума је, пре четрдесет и више година, била засађена плански да заштити наше насеље од буке, аерозагађења, ветрова и клизишта. На месту укрштања Кружног и Ибарског пута планирана је изградња саобраћајне петље. Зарад тога предвиђена је сеча парк шуме „Борићи“ док се са супротне стране Кружног пута налази запарложена ливада, без насеља у близини, а која је и инжењерски и еколошки разумније решење за проширење Ибарске магистрале.
Наше Удружење већ годину дана обраћа се свим надлежним установама – захтевајући да се одустане од изградње ове петље. Представници ових установа, су нас (дез)информисали да се од изградње ове петље одустало. Коначно, јавно предузеће „Путеви Србије“ крајем јануара објавило је конкурс за извођаче радова. Овај конкурс се окончава 26. марта у време почетка пролећа и Светског дана шума. Има ружне симболике да нам путари шаљу овакву врсту „честитке“ баш сада. Удружење је преко медија обавестило јавност о овом проблему.

Уколико се противите коначном нестанку наше шуме „заштитнице“, уколико не желите да вам нове саобраћајнице пролазе на десетак метара од ваших кућа – позивамо вас да се у недељу 24. марта у симболично и дословно у „минут до 12“ (11:59), окупимо у нашој шуми „Борићи“ на месту поред укрштања Кружног и Ибарског пута.

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „ЗЕЛЕНО НАСЕЉЕ – ПЕТЛОВО БРДО“

Нема коментара:

Постави коментар

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.