уторак, 26. мај 2015.


ДОГОВОР „ВЛАДА“

После инцидента од претпрошле суботе 16. маја, дошло је до потпуне промене у начину решавања проблема аутобуског депоа „Транспродукт бус превоза“. Прошлог уторка, на иницијативу власника депоа Владе Милановића, дошло је до његовог сусрета са председником Удружења Владом Марковићем. Том приликом власник депоа изразио је спремност да разговора о понуди коју су му представници Удружења изнели још 2012. године, пре подношења кривичне пријаве.  Дакле, власник депоа изразио је спремност да исели депо, поново пошуми овај простор и учествује у санирању клизишта. Од Удружења очекује да подржи његов захтев ГО Раковици да она учествује у пресељењу депоа. Обзиром да је овакав предлог изворно потекао од Удружења још 2012. године, нису постојали разлози да се ова иницијатива не прихвати.

У  четвртак је дошло до састанка представника Удружења са чланом општинског већа ГО Раковица г. Томиславом Пантелићем који је саопштио да ће о овоме обавестити председника општине.  На позив Го Раковица јуче је одржан „тројни“ састанак, којем су присуствовали председник општине Владан Коцић, власник депоа Влада Милановић, председник Удружења Влада Марковић и неколико њихових сарадника. Разговарало се о проблему депоа. Договорено је да се пронађу и размотре могући модалитети реализације исељавања депоа. На предлог председника општине, утврђено је као приоритет да стручњаци утврде стање и степен опасности од клизишта које се простире на простору депоа и околног земљишта. Овога јутра је већ била екипа општинских грађевинских инспектора да утврди стање на терену, а очекује се да ће се ускоро појавити стручњаци за клизишта из градских служби.

Овде изражавамо задовољство Удружења што је проблем аутобуског депо прешао из „борбене“ у фазу преговарања и договарања.

Истовремено, став Удружења је да у ономе што је покренуто подношењем кривичне пријаве 2012. и покретањем тужилачке истраге 2014. године нема одступања. Удружење очекујех од надлежних да утврде одговорност представника и службеника ГО Раковица (Бојан Милић, Бојан Радановић и сл.) који су противзаконитим радњама одобрили легализацију депоа у периоду 2009-2012. година.

Нема коментара:

Постави коментар

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.