субота, 29. март 2014.

У суботњем издању за Београд, 29. марта 2014. Новости су објавиле чланак:  
"Касне петље на обилазници" 

Уз позив да прочитате штиво из данашњих Новости, свима вама које занима судбина шуме и пута уз Петлово брдо према Лабудовом брду, желимо да дамо неопходна општа обавештења о процесу преговора који су започети 6. марта 2014. 

На истеку треће недеље преговора са ЈП "Путеви Србије" уз посредовање Европске инвестиционе банке, очекујемо позив из ЈП за први заједнички излазак на терен на који ће бити позвано становништво и власници фирми које користе пословни простор уз Ибарски пут.)

План је да се свим заинтересованим на лицу места покажу нови предлози ЈП, као одговор на предлоге из жалбе удружених становника Петловог брда Европској инвестиционој банци.

Када ЈП као инвеститор, окупљенима изнесе и образложи предлоге, сви заинтересовани ће моћи да без ограничења поставе питања и да добију јасне, недвосмислене и свима разумљиве одговоре.

Предвиђено је да након првог, оваквих заједничких састанака буде онолико колико се покаже потребним, а да се процес постављања питања и добијања одговора одвија без прекида у недељама које следе.

Очекује се благовремено активно укључење свих заинтересованих у припрему преговора. Крајњи циљ ове фазе је да се одреди заједнички став према ЈП "Путеви Србије". Овакво поступање требало би да омогући потпуну јавност, а тиме и непристрасност и легитимитет заједнички донете одлуке.

Припремили смо и захтев Заводу за заштиту природе, да се шума Петлово брдо прогласи заштићеним природним добром (по угледу на Звездару, Бањицу, Аду...). Као својеврсну врсту обезбеђења простора шуме за будућност, понудићемо да као израз добре воље и ЈП "Путеви Србије" и Европска инвестициона банка подрже овај захтев.

Хвала свима који дају драгоцен допринос општој ствари, као и онима који одлуче да се појаве са добром вољом и још бољим предлозима. 

Удружење грађана "Зелено насеље - Петлово брдо"


Нема коментара:

Постави коментар

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.