уторак, 20. август 2013.

Odmeravanje snaga.

S obzirom da su "nadležni" očigledno rešeni da protivno volji građana i u inat zdravom razumu pristupe uništavanju jedinog šumskog blaga u rejonu čak 6 gradskih naselja (Labudovo brdo, Vidikovac, Cerak, Žarkovo, Železnik i naravno Petlovo brdo) izgleda da su rešili su da nam organizuju generalnu probu kako bi procenili koliko smo sposobni da smetamo. Na njihovu žalost generalna proba je dosta dobro uspela jer se pojavilo tridesetak žitelja Petlovog brda rešenih da zaustave ekocid. S obzirom da je u pitanju radni dan i da smo imali praktično samo par sati da se uzbunjujemo rezultat i nije bi tako loš. Ali lekcija koja se može izvući iz ovoga je da ne smemo da se uljulkavamo time što je pravo, pravda i zdrav razum na našoj strani jer Putevima Srbije i "zainteresovanim pojedincima" ništa od toga nije tema za razmišljanje.
Štrabag, firma koja je pobedila na tenderu i izvođač je ovog planiranog protiv prirodnog bluda, je već unajmila kancelarije u neposrednoj blizini i još od 12. Avgusta spremni za napad čekaju "građevinsku dozvolu". Pošto na osnovu papira koje investitor ima nema šanse da se legalnim putem od nadležnog ministarstva pribavi građevinska dozvola, očekuje se izdavanje nečega što se samo u Srbiji tretira kao valjani papir a zove se privremene građevinska dozvola u narednih desetak dana.
Dakle, čas za skidanje rukavica je kucnuo. Svi sad moramo biti u pripravnosti da najmasovnije reagujemo i blokiramo uništavanje naše oaze mira i zdravlja. To što su nas ovaj put testirali i podmetnuli informaciju da "radovi" počinju ne znači da uskoro zaista i neće početi. Mi moramo i tad, kao i sad, da budemo spremni da reagujemo i to sprečimo. U što većem broju.

Нема коментара:

Постави коментар

Bez psovanja, vređanja i prostakluka u svakom obliku.