субота, 20. јул 2013.



ПОЗИВ  НА  ОКУПЉАЊЕ "У БОРИЋИМА"

 У НЕДЕЉУ 21. ЈУЛА 2013. У 11:59 



због извештаја са јавног састанка одржаног

у ЈП "Путеви Србије" (у четвртак 18. јула 2013.)


Драге комшије и грађани,

Док чекамо нацрт записника састанка који ће на основу целовитог звучног записа предложити ЈП "Путеви Србије, уместо извештаја медијима о резултатима овог јавног скупа, организоваћемо кратко окупљање због прелиминарног извештавања заинтересованих грађана о темама и току састанка.

На скупу ћете чути кратак извештај са састанка о судбини "Борића" у вези са планираном изградњом путне петље на подручју онога што се решењем Управе за шуме Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде службено још увек назива Парк-шума Петлово брдо, и које детаљно описује улогу овог јавног добра као "естетску и заштитну" и одређује да је његова намена да "служи одмору и рекреацији" грађана - дакле свих грађана, а не само нас становника Петловог брда.

Како су ове службено описане улоге и намене оспорене решењима пројекта изградње путне петље на подручју парк шуме, наша основна намера је да укажемо непосредним извођачима, институцијама путне привреде, локалним, градским и републичком властима и европским инвеститорима на кршења основних правних начела које чине сви они који инсистирају да пут, петља и везна саобраћајница прођу кроз шуму - уместо поред ње, како налажу здрав разум, воља грађана и могућа алтернативна техничка решења.

петак, 12. јул 2013.

JP "Putevi Srbije" pozvali predstavnike Udruženja i stanovnika na razgovor o petlji



Do Udruženja je protekle nedelje stigao krajnje korektan i ljubazan poziv od JP "Puteva Srbije":

Ovim putem vas obaveštavamo da Javno preduzeće “Putevi Srbije”, u cilju iznalaženja najboljeg mogućeg rešenja u vezi sa planiranom realizacijom projekta “Petlja Petlovo Brdo” i uticajima istog na prirodno i socijalno okruženje, ima nameru da organizuje zajednički sastanak sa zainteresovanim stranama.

Uvažavajući pretpostavku da i stanovnici naselja Petlovo Brdo, kao i aktivisti vašeg udruženja žele da pomognu našem preduzeću u cilju umanjenja negativnih uticaja projekta na njegovo neposredno okruženje, pozivamo vas na zajednički sastanak u prostorijama JP “Putevi Srbije”...

Predstavnici vašeg udruženja, kao i predstavnici građana koji očekuju da mogu biti izloženi negativnim uticajima ovog projekta su dobrodošli na sastanak...


Sastanak je zakazan za kraj sledeće nedelje.
U odnosu na prošlogodišnji dopis Udruženju, poslat sa iste adrese, u ovom  nema ni traga osionisti, nadmenosti i naglašavanja sopstvene nepogrešivosti i "odanosti" zakonskoj proceduri.
Najbitnije jeste da će konačno doći do direktnih razgovora između dve strane, što , po pravilu, deluje lekovito.