понедељак, 11. јун 2012.


POZIV ZA PODRŠKU UDRUŽENJU - GLASANJEM

 

Naše Udruženje prijavilo je svoj projekat zaštite i uređenja Park šume Petlovo brdo poznatije kao "Borići" za takmičenje  "Uradi nešto" u organizaciji Telekoma. Projekat je prihvaćen i stavljen na glasanje. Osam projekata koji dobiju najveći broj glasova biće nagrađeni. 

 

Glasanje će trajati od 11. do 24. juna. Obavešteni smo da po svojoj ozbiljnosti naša zamisao ima dobre šanse za krajnji uspeh. Ali sve zavisi od vaših glasova i zato vas sada pozivamo da preuzmete inicijativu i podstaknete vaše prijatelje, porodicu, poznanike i komšije da glasaju za naš  i vaš projekat. 

 

Sve što treba uraditi jeste: 

 

1.

da se registrujete ili prijavite preko svog fejsbuk profila na portal www.uradinesto.rs

Nakon toga ćete moći da glasate za naš projekat i to pet puta u toku jednog dana. 

 

2.

Jedinstveni link na kom se nalazi naš projekat je  http://www.uradinesto.rs/Prijava/Predlog.aspx?prijava=122  

Kopirajte ga, šerujte i šaljite prijateljima kako bi lakše stigli do našeg predloga.
 

Ne zaboravite da od vaših glasova zavisi ukupan ishod i ostvarenje naše zajedničke ideje. Glasajte!

 

Pobednici konkursa „Uradi nešto!“ biće proglašeni 16. jula. Novčani iznos nagrade biće korišćen za uređenje Park šume - Borići. To podrazumeva završetak čišćenja šume i izradu projekta za stazu i park sa terenima, spravama za vežbanje i drugim parkovskim "nameštajem".

субота, 09. јун 2012.

Udruženje Zeleno naselje je dalo svoj doprinos akciji "Očistimo Srbiju" izvedenoj 9. juna 2012. Na nekoliko mesta u Park šumi Petlovo brdo, "napadnute" su naslage otpada. Utovareno je i odvezeno oko 15 kubika šuta na deponiju Vinča i 8 kubika suvog šiblja na deponiju Surčinski put. Akcija čišćenja je uspela u potpunosti. Sprovedena je kroz neposrednu saradnju Udruženja sa odeljenjem ekologije Opštine Rakovica i javnim preduzećima Gradska čistoća i Zelenilo Beograd.  Volja i spremnost građana da povrate i sačuvaju prirodu, dobila je na značaju uključenjem nadležnih javnih službi i usklađenim delovanjem na terenu. Ovo je očigledan primer uspešne planske saradnje za koju se nadamo da će postati trajna.понедељак, 04. јун 2012.

Loš primer

Deca nam se igraju na ulici. Školski tereni se izdaju za pare a i da nije tako nema ih dovoljuno. Ali i mesta i  stanovnika na Petlovom brdu ima sasvim dovoljno i zajedno sigurno možmo našoj deci da obezbedimo sigurno i adekvatno mesto za igru. Potrebno je samo da to poželimo način ćemo naći.
Sastanak udružena u sali M.Z. Milodada Draškovića 24 svake srede od 17 do 18h.
Možda baš Vi date pravo rešenje.Lep primer

Evo kako su neke naše komšije (komšija) sami uredili zapuštenu zelenu površinu. Uz malo truda nas svih celo naselje bi moglo da nam bude ovako lepo.субота, 02. јун 2012.

AKCIJA (REDOVNOG) ČIŠĆENJA ŠUME JE SUTRA, U NEDELJU 3. JUNA OD 09:00


Okupljanje kod Panićeve zgrade u produžetku ulice Omladinsko šetalište. (Nastavak od OŠ Rolović iznad novozasađenih sadnica pored autobuskog depoa - to mesto se zove Milića šuma u Rakića jaruzi). 

OVO JE VEŽBA ZA SUSRET ZAKAZAN ZA SLEDEĆU SUBOTU 9. juna 2012. AKCIJA "OČISTIMO SRBIJU" DOLAZI U NAŠ KRAJ.

Zvali su nas i žele da im damo broj dobrovoljaca (za sledeću subotu ujutru). Brojno stanje i dogovor treba da potvrdimo gospođi Simki KAZAZIĆ (vodi ekologiju u opštini Rakovica).

Pričajte okolo i pozovite ljude da nam se priključe.
Javite se na zelenonaselje@gmail.com 

Oni će nam doneti rukavice, majice, kese, obezbediće prevoz šuta I BESPLATNU REKLAMU.
Tražićemo da pošalju i utovarivač da bi mogli da se očiste delovi šume u koje mašine mogu da uđu. Ostalo ćemo čistiti mi ručno.

VAŽNO DA NAS BUDE ŠTO VIŠE JER OVO ĆE VIDETI MNOGI.